Kerstballensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Kerstballensoep
Stap 1
Verwijder de pitten en draadjes uit de pompoen en steek met de bolletjessteker balletjes uit het vruchtvlees.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een steelpan en schep de pompoenballetjes erdoor.
Stap 3
Schenk er het water bij en smoor de balletjes afgedekt in 4-6 minuten beetgaar.
Stap 4
Laat ze in een zeef uitlekken.
Stap 5
Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Stap 6
Steek met het ronde uitsteekvormpje rondjes uit het paprikavruchtvlees.
Stap 7
Zeef de bouillon uit de pot boven een pan en voeg nog de potten water toe.
Stap 8
Breng de bouillon al roerend aan de kook.
Stap 9
Roer de citroenrasp en de fijngeknipte bieslook en peterselie erdoor en voeg naar smaak wat citroensap en zout en peper toe en warm de bouillon 2 minuten zachtjes door.
Stap 10
Verdeel de pompoenballetjes, paprikarondjes en cherrytomaatjes over warme diepe borden en schep de hete bouillon erop.
Stap 11
De koude balletjes nemen de warmte van de bouillon over, waardoor de soep niet erg heet is.
