Kerstboom focaccia
Ingrediënten
Bereidingswijze Kerstboom focaccia
Stap 1
1. Verwarm de oven voor op 220 ᵒC. Meng het bloem en 1 tl zout in een grote kom en zet apart. Doe het gist bij het lauwwarme water en roer. Schenk vervolgens het gistmengsel bij het bloem en roer tot alles is opgenomen.
Stap 2
2. Kneed het deeg 5 tot 10 minuten tot het zacht en minder plakkerig is. Zet vervolgens een kom over het deeg en laat 1 uur rijzen.
Stap 3
3. Bestrijk de bakplaat met ruim olie en verdeel het deeg over de bakplaat. Leg een vochtige theedoek over het deeg en laat nogmaals 30 minuten rijzen.
Stap 4
4. Maak met je vingers kuiltjes in het deeg en schenk er vervolgens 50 ml olijfolie overheen. Maak met de rozemarijntakjes een kerstboom en leg deze op het deeg. Gebruik de olijven als kerstballen. Besprenkel met zout.
Stap 5
5. Bak het geheel 20 minuten tot het brood goudbruin is. Schenk de overige olijfolie over de focaccia zodra deze uit de oven komt.
Aanvullende benodigdheden
- - lage bakplaat
Voedingswaarden
- Energie487 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten62 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
