Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kerstboomijstaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kerstboomijstaart
Stap 1
Laat beide ijssoorten in 20-30 minuten iets zachter worden.
Stap 2
Bekleed intussen de vorm strak met plasticfolie.
Stap 3
Schep beide ijssoorten in een kom en roer ze zo door elkaar dat je een marmereffect krijgt.
Stap 4
Schep het ijs in de kerstboomvorm en strijk de bovenkant met een spatel glad.
Stap 5
Zet de vorm in de diepvriezer en laat het ijs in 3 uur weer stevig worden.
Stap 6
Leg een grote platte schaal op de vorm, keer ze samen en laat de ijskerstboom op de schaal glijden.
Stap 7
Trek het plasticfolie er af.
Stap 8
Maak met de zilveren parels mooie kerstslingers op de boom en plak de chocoladeballen en kerstklokjes op de boom.
Stap 9
Spuit hier en daar toefjes slagroom als sneeuwvlokken.
Stap 10
Zet de schaal met de versierde kerstboom tot gebruik weer in de diepvries.
