Kibbeling met remouladesaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Kibbeling met remouladesaus
Stap 1
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met zout en versgemalen peper.
Stap 2
Pel de sjalot en snipper fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Schep de sjalot, augurkenblokjes en kappertjes door de mayonaise en breng op smaak met een theelepel citroenrasp, zout en versgemalen peper.
Stap 3
Verhit in de frituurpan of ruime pan de olie tot 180 °C.
Stap 4
Meng de bloem met de kruidenmix en een halve eetlepel citroenrasp en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Klop in een diepe kom het ei met een garde los in de melk. Voeg de bloem toe en mix tot beslag.
Stap 5
Haal de vis of door het beslag en frituur in porties in de hete olie in ongeveer 5 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 6
Snijd de citroen in parten. Serveer de kibbeling warm, met citroen en de remouladesaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie635 kcal
- Eiwit46 g
- Koolhydraten7 g
- Vet47 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
