Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kidneybonenschotel met appel en worst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kidneybonenschotel met appel en worst
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snij de wortels in plakken en de uien in partjes.
Stap 3
Spoel de kidneybonen in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
Stap 4
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in parten van twee cm dik.
Stap 5
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Stap 6
Halveer de parten appel.
Stap 7
Snij de rookworst in dikke plakken.
Stap 8
Verdeel de aardappel, appel, bonen, wortel, uien en rookworst in de braadslede.
Stap 9
Strooi er wat zout en versgemalen peper over.
Stap 10
Strooi de tijmblaadjes erover en smelt de boter.
Stap 11
Schep de gesmolten boter erdoor en sprenkel er het water over.
Stap 12
Leg de plakjes spek erop.
Stap 13
Schuif de braadslede in de oven en laat de groenten in ruim een half uur minuten gaar worden.
Stap 14
Schep af en toe om.
