Kikkererwtenbrood gevuld met gekookte eieren
Ingrediënten
Bereidingswijze Kikkererwtenbrood gevuld met gekookte eieren
Stap 1
Extra benodigdheden: keukenmachine, klein cakeblik (inhoud 1 liter).
Stap 2
Kook 3 eieren 6 minuten.
Stap 3
Laat de eieren schrikken en pel ze.
Stap 4
Laat de kikkererwten uitlekken.
Stap 5
Vet het cakeblik goed in en bekleed deze met bakpapier.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 200°c.
Stap 7
Hak de bladpeterselie fijn, snijd de puntpaprika in piepkleine blokjes en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Stap 8
Rasp de sinaasappel.
Stap 9
Hak de kikkererwten grof in de keukenmachine.
Stap 10
Klop in een kom de 3 rauwe eieren los met 1 theelepel zout, royaal versgemalen peper, komijn en koriander.
Stap 11
Meng vervolgens de kikkererwten met de peterselie, paprika en de helft van de bosuitjes en sinaasappelrasp erdoor.
Stap 12
Verdeel de helft van dit mengsel over de bodem van de cakevorm.
Stap 13
Druk de gekookte eieren er in de lengte in een rij in.
Stap 14
Schep de rest van het kikkererwtenmengsel erop, druk aan en strijk de bovenkant glad.
Stap 15
Zet de cakevorm een richel onder het midden in de oven en bak het kikkererwtenbrood in dertig tot vijfendertig minuten goudbruin en gaar.
Stap 16
Maak intussen de salsa: snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes met vocht.
Stap 17
Snijd de tomaten in kleine blokjes en schep ze in een schaaltje om met de resterende bosui, sinaasappelrasp, wat zout en versgemalen peper.
Stap 18
Laat het brood uit de oven vijf minuten in de vorm rusten.
Stap 19
Leg een platte schaal op de vorm en keer het brood op de schaal.
Stap 20
Snijd het in plakken.
Stap 21
Serveer het met de salsa.
Stap 22
Lekker met lentesalade met radijs en tuinkers.
Stap 23
Tip: Schenk bij dit gerecht een droge rosé, zoals Hoophuis Rosé of Qué Mas Rosé.
