Kip gestoofd in bier
Ingrediënten
Bereidingswijze Kip gestoofd in bier
Stap 1
Bind de kruiden met een stukje keukentouw bij elkaar (bouquet garni).
Stap 2
Snijd de kippenbouten met een groot mes door het gewricht elk in twee stukken.
Stap 3
Bestrooi met zout en peper.
Stap 4
Verwarm boter in een braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.
Stap 5
Snipper het ui.
Stap 6
Voeg de ui, spekjes en de bouquet garni toe en strooi de bloem tussen de stukken kip.
Stap 7
Bak nog 3-4 minuten.
Stap 8
Leg de stukken kip op een bord.
Stap 9
Schenk het bier en de bouillon al roerend bij het ui-spekmengsel.
Stap 10
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het binden tot een mooie saus.
Stap 11
Leg de stukken kip in de saus.
Stap 12
Stoof de kip met deksel schuin op de pan in drie kwartier zachtjes gaar.
Stap 13
Laat vlak voor het serveren de roompaté al roerend in de saus smelten.
Stap 14
Lekker met gekookte aardappelen en een salade.
