Kip met tomaat en olijven
Ingrediënten
Bereidingswijze Kip met tomaat en olijven
Stap 1
Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de uien in dunne partjes. Snijd de tomaten in vieren. Laat de olijven uitlekken. Rasp en pers de citroen. Meng in een diep bord het paprikapoeder en komijn met zout en versgemalen zwarte peper. Wentel de kipdijfilets door het kruidenmengsel tot ze rondom bedekt zijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de kipdijfilets rondom bruin.
Stap 2
Verdeel de knoflook, ui, tomaten, olijven en citroenrasp tussen de stukken kip. Strooi de rest van de kruiden uit het bord erover. Sprenkel er een beetje citroensap over en schenk het water erbij. Smoor de kip en groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
Stap 3
Doe de couscous in een diep bord en schenk er zoveel kokend water over dat de couscous 1 cm onder water staat. Laat het 10 minuten afgedekt wellen. Roer de couscous met een vork rul. Serveer de kip met de couscous.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie560 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten55 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
