Kip uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Kip uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Snijd één citroen in parten en één in plakjes.
Stap 3
Wrijf de buikholte van de kip in met zout en duw de partjes citroen, een vierde laurierblaadjes en de takjes tijm er in.
Stap 4
(Zijn er geen biologische citroenen, boen dan de schil).
Stap 5
Maak met je vingers het vel los van het borstvlees en duw aan elke kant er een laurierblad onder.
Stap 6
Duw de andere laurierblaadjes tussen het vel van de bouten.
Stap 7
Smeer de kip rijkelijk in met olijfolie, bestrooi met zeezout en tijm.
Stap 8
Leg de kip op een uitlekrooster van een bakblik.
Stap 9
Vul de bodem van het bakblik met twee cm water en leg hier de plakjes citroen en ringetjes ui in.
Stap 10
Bak de kip in de oven.
Stap 11
Eerst 40 minuten op de ene zijkant en dan 40 minuten op de andere zijkant.
Stap 12
De kip is gaar als je er met een breinaald in prikt en er helder vocht uit stroomt.
Stap 13
Haal de kip uit het bakblik, voeg de witte wijn in het bakblik toe en kook op hoog vuur in.
Stap 14
Voeg de boter toe en serveer bij de kip.
Stap 15
Serveer de kip met gebakken krieltjes met spekjes en gemengde groene groenten.
