Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kipdijfilet met abrikozen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kipdijfilet met abrikozen
Stap 1
Halveer de stukken kipdijfilet.
Stap 2
Halveer de abrikozen.
Stap 3
Snijd de uien in dunne partjes.
Stap 4
Meng in een kommetje de kaneel en chilipoeder met wat zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 5
Pers de knoflook erboven uit en roer de olijfolie erdoor.
Stap 6
Wrijf de stukken kip royaal in met dit mengsel.
Stap 7
Bak de stukken kip in de hapjespan op matig hoog vuur in vier tot zes minuten mooi bruin.
Stap 8
Bak de partjes ui twee minuten mee.
Stap 9
Verdeel de abrikozen en tijmblaadjes tussen de stukken kip en schenk de pastasaus erbij.
Stap 10
Breng langzaam aan de kook en smoor de kip afgedekt in vijftien minuten zachtjes gaar.
