Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kipfilet in pittige granaatappelmarinade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kipfilet in pittige granaatappelmarinade
Stap 1
Halveer de granaatappel.
Stap 2
Schep de pitjes uit één helft en pers de andere helft op een citruspers uit.
Stap 3
Roer in een diep bord een paar eetlepels granaatappelsap met olijfolie, piri piri, kardemom, versgemalen zwarte peper en wat zout tot een marinade.
Stap 4
Wentel de kipdijfilets door de marinade en laat ze vijftien minuten liggen, keer ze af en toe.
Stap 5
Verwarm de grote koekenpan tot gloeiend heet, leg de kipdijfilets erin en schenk het restant van de marinade erover.
Stap 6
Bak de kip in 10-12 minuten tot de filets door en door gaar zijn, keer ze regelmatig.
Stap 7
Rooster intussen in de droge kleine koekenpan de amandelen goudbruin.
Stap 8
Hak de korinader grof.
Stap 9
Serveer de kipdijfilets en strooi de koriander, amandelen en granaatappelpitjes erover.
