Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kipfilet met roomkaas en spek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kipfilet met roomkaas en spek
Stap 1
Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Snijd de paprika in piepkleine stukjes.
Stap 3
Roer in een kom de roomkaas met een vork los en roer de dragon en paprika met wat zout en versgemalen peper erdoor.
Stap 4
Snijd de kipfilets in de lengte in tot op 2 cm van de rand.
Stap 5
Leg ze opengeklapt op een plank.
Stap 6
Bestrijk de filets met het roomkaasmengsel en klap ze weer dicht.
Stap 7
Verpak elke filet strak in 3-4 plakjes ontbijtspek.
Stap 8
Bestrijk de kipfilets vlak voor het bereiden met olijfolie en leg ze op de barbecue.
Stap 9
Rooster de kip in 15-20 minuten mooi bruin en goed gaar, dit gaat nog beter met een deksel op de barbecue.
Stap 10
Keer de filets regelmatig.
Stap 11
Verpak de filets in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
Stap 12
Snijd daarna in gelijke stukken.
