Kipkebab met abrikoos en mango
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipkebab met abrikoos en mango
Stap 1
Wel de abrikozen in lauwwarm water. Leg de satéstokjes in water zodat ze niet kunnen verbranden tijdens het bakken van de kipspiesjes.
Stap 2
Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en kerriepoeder. Rijg de kipblokjes en abrikozen afwisselend aan de stokjes.
Stap 3
Schil de mango, verwijder de pit en pureer de vrucht. Roer het sinaasappelsap, de yoghurt en de honing erdoor en zet het sausje apart.
Stap 4
Verwarm de helft van de olie in een koekenpan of gebruik een grillpan (bestrijk dan de spietjes met de olie) en bak hierin de spiesjes 12 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Keer ze regelmatig om. Voeg nog een beetje olie toe als de pan te droog wordt. Houd de spiesjes die klaar zijn warm op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.
Stap 5
Serveer de spietjes met de saus er apart bij. Lekker met stokbrood of rijst.
Aanvullende benodigdheden
- - 12 satéprikkers
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit48 g
- Koolhydraten35 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd2 g
