Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kippenlevertjes in rode wijn
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kippenlevertjes in rode wijn
Stap 1
Dep de kippenlevers droog en snijd ze doormidden. Bestrooi ze rondom met zout, peper en de bloem.
Stap 2
Verwarm 2/3 van de boter in een hapjespan en bak de kippenlevers rondom op hoge stand bruin.
Stap 3
Schep ze uit de pan en fruit de sjalotten in circa 5 minuten op lage stand in het overgebleven bakvet.
Stap 4
Voeg de tijm en salie toe en blus af met de wijn. Laat de wijn inkoken tot de helft en breng de saus op smaak met zout en peper.
Stap 5
Voeg de rest van de boter er al kloppend aan toe en leg de kippenlevers terug in de saus. Warm nog 5 minuten door tot de kippenlevers helemaal gaar zijn.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie300 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten8 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd9 g
