Kippenpastei met prei en spek
Ingrediënten
Bereidingswijze Kippenpastei met prei en spek
Stap 1
Verhit de oven op 200°C. Snijd de kipdijfilets in kleine blokjes. Snijd de prei fijn.
Stap 2
Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur in een ovenvaste braad- of koekenpan.
Stap 3
Bak hierin de blokjes kip en de spekblokjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin aan. Schep ze uit de pan op een bord.
Stap 4
Doe de prei en tijm in de pan en bak 10 minuten op zacht vuur. Voeg het vlees weer toe, strooi de bloem in de pan en schep goed om.
Stap 5
Bak de bloem 1 minuut mee en giet dan de kippenbouillon en kookroom er geleidelijk al roerend bij.
Stap 6
Breng aan de kook en laat 1-2 minuten al roerend indikken. Breng de kippenragout op smaak met de mosterd en wat peper.
Stap 7
Snijd het bladerdeeg bij zodat het deeg net iets groter is dan de pan. Leg het bladerdeeg op de kippenragout en stop het randje rondom in.
Stap 8
Maak wat gaatjes met een vork. Bak de pastei 25-30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is en de kip gaar.
Stap 9
Snijd het deeg met een scherp mes rondom los en verdeel in porties door het bladerdeeg in te snijden. Schep op borden en serveer.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie710 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten33 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd21 g
Trefwoorden
