Kipschnitzels met geroosterde peren uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipschnitzels met geroosterde peren uit de oven
Stap 1
Extra nodig: braadslede.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 225°C.
Stap 3
Was de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Stap 4
Roer in een grote kom kaneel, komijn, versgemalen zwarte peper, honing en een scheutje olijfolie tot een sausje.
Stap 5
Schep de parten peer erdoor tot ze rondom goed omhuld zijn met het sausje.
Stap 6
Verdeel de parten peer in de braadslede en rooster ze in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 7
Schep ze af en toe om.
Stap 8
Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipschnitzels op matig hoog vuur in 10-12 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.
Stap 9
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
Stap 10
Halveer de granaatappel, schep de pitjes eruit en meng ze met de peterselie door de couscous.
Stap 11
Serveer de kipschnitzels met de geroosterde peren en geef de couscous erbij.
Stap 12
Lekker met broccoli.
Stap 13
Menusuggestie voor: gebakken gemengde paddenstoelen op een toastje.
Stap 14
Na: Griekse yoghurt met honing en pecannoten.
