Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Klassieke aardappelpuree
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Klassieke aardappelpuree
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Stap 2
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
Stap 3
Verwarm intussen de melk in een steelpan. Snijd de bieslook fijn.
Stap 4
Voeg de warme melk, helft van de bieslook en de boter toe aan de aardappelen en stamp tot een gladde puree.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper, schep op een mooie schaal en garneer met de rest van de bieslook.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie318 kcal
- Koolhydraten44.4 g
- Vet11.9 gWaarvan verzadigd7.5 g
Trefwoorden
