Klassieke kaasfondue
Ingrediënten
Bereidingswijze Klassieke kaasfondue
Stap 1
Extra benodigdheden: caquelon (vuurvaste kaasfonduepan) of kleine (braad)pan met dikke bodem.
Stap 2
Veeg de champignons schoon.
Stap 3
Snijd de paprika in stukken en het stokbrood in blokjes.
Stap 4
Halveer de knoflook.
Stap 5
Wrijf de bodem van de caquelon in met knoflook en schenk de wijn erin.
Stap 6
Breng de wijn op matig hoog vuur tegen de kook aan.
Stap 7
Voeg, als er kleine belletjes omhoog stijgen, hand voor hand de kaas toe.
Stap 8
Laat de kaas al roerend smelten.
Stap 9
Roer in een klein kommetje de maïzena los met de kirsch of twee eetlepels witte wijn.
Stap 10
Voeg dit papje al roerend toe aan de fondue.
Stap 11
Verwarm de fondue tot het een mooi glad gebonden saus wordt.
Stap 12
Zet de caquelon op een warmhoudplaatje op tafel.
Stap 13
Zet het stokbrood, de champignons, tomaten en paprika eromheen.
Stap 14
Doop het stokbrood en de groenten met een vork in de kaasfondue.
Stap 15
Lekker met een groene salade.
