Knapperige worteltjes van bladerdeeg
Ingrediënten
Bereidingswijze Knapperige worteltjes van bladerdeeg
Stap 1
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkvlak, laat het plastic velletje erop zitten en laat het deeg ontdooien.
Stap 2
Schenk het sinaasappelsap in een steelpan en roer de paprikapoeder, kurkuma en suiker met een snufje zout erdoor.
Stap 3
Breng dit aan de kook en laat het sap 4-5 minuten koken tot het een siroop wordt.
Stap 4
Laat de siroop wat afkoelen.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 6
Vet de puntvormpjes aan de buitenkant in met olie.
Stap 7
Snijd de plakjes bladerdeeg op de plastic velletjes in repen van 1 cm breed.
Stap 8
Neem een puntvorm en wikkel daar een reep bladerdeeg in een spiraal omheen.
Stap 9
Begin bij de punt en zorg dat je de reep tijdens het wikkelen steeds net iets laat overlappen.
Stap 10
Je mag geen openingen zien.
Stap 11
Als de reep deeg op is neem je een volgende reep en leg die iets over het uiteinde van de vorige reep en druk de uiteinden op elkaar.
Stap 12
Ga zo door tot je de hele vorm met deeg bedekt hebt, houd een klein randje van het metaal vrij.
Stap 13
Bekleed ook de andere vormen op deze manier.
Stap 14
Leg de vormen met deeghoorntjes op de bakplaat en bestrijk de hoorntjes met een kwastje met de siroop.
Stap 15
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
Stap 16
Bak de deeghoorntjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Stap 17
Laat ze op de bakplaat afkoelen en verwijder daarna voorzichtig de vormen uit de deeghoorntjes.
Stap 18
Doe de verse roomkaas met de yoghurt en geraspte kaas in een kom en klop alles met de handmixer door elkaar tot het een luchtige crème wordt.
Stap 19
Schuif de spuitmond in de spuitzak en zet de spuitzak in een hoge maatbeker.
Stap 20
Sla de randen van de zak over de rand van de maatbeker.
Stap 21
Schep met een spatel de kaascrème erin.
Stap 22
Draai de spuitzak dicht en spuit de hoorntjes vol met de kaascrème.
Stap 23
Leg elk hoorntje op een bord en duw een flinke toef dille in de crème.
