Knapperige zalmbroodjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Knapperige zalmbroodjes
Stap 1
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Leg de plakjes bladerdeeg in een rij naast elkaar en laat de plakjes elkaar 1 cm overlappen. Druk de naden goed dicht.
Stap 4
Bestrijk het bladerdeeg met de verse roomkaas, maar laat aan de korte kanten elk 2 cm vrij.
Stap 5
Snijd de bosui in dunne ringetjes en de paprika heel fijn.
Stap 6
Strooi de uiringetjes en de paprikablokjes over de roomkaas en bedek alles met plakjes zalm.
Stap 7
Rol het bladerdeeg losjes op tot een dikke rol, begin aan een korte kant.
Stap 8
Bevochtig het uiteinde met een beetje water en plak de rand op de deegrol vast.
Stap 9
Snijd de deegrol met een groot glad mes met een zaagbeweging voorzichtig in 4 plakken.
Stap 10
Leg deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 11
Bak de zalmbroodjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 12
Serveer de broodjes warm of lauwwarm.
