Knolselderij steaks met champignonroomsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Knolselderij steaks met champignonroomsaus
Stap 1
Schil de knolselderij en snijd de boven en onderkant eraf. Snijd het middenstuk in vier plakken. Kook de plakken 6-8 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Stap 2
Snijd intussen voor de champignonroomsaus de champignons in plakjes en snipper de ui. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur in circa 8-10 minuten goudbruin en gaar. Voeg de dragon en slagroom toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Pluk intussen de blaadjes van de kropsla en scheur wat kleiner. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Klop een dressing van het sap en rasp van de citroen en 4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de sla om met de dressing.
Stap 4
Verhit een grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de knolselderijplakken met de rest van de olie en grill 3 minuten per kant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer met de champignonroomsaus en de kropsla. Lekker met gebakken aardappeltjes.
