Knolselderijstamppot met Gelderse rookworst
Ingrediënten
Bereidingswijze Knolselderijstamppot met Gelderse rookworst
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
Stap 2
Schil de knolselderij en snijd in plakken van ruim een halve centimeter.
Stap 3
Snijd of steek 24 rondjes uit de plakken (andere vormen kunnen natuurlijk ook).
Stap 4
Snijd de rest grof.
Stap 5
Doe de grof gesneden knolselderij met de aardappelen in een grote pan en voeg water toe tot alles net onderstaat.
Stap 6
Voeg het citroensap en de laurierblaadjes toe.
Stap 7
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Stap 8
Verwarm de rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Stap 9
Giet de knolselderij en aardappelen af, verwijder de laurier.
Stap 10
Stamp met een pureestamper tot de gewenste structuur.
Stap 11
Verwarm de boter en melk, voeg deze toe aan de puree.
Stap 12
Maak de puree op smaak met zout en witte peper.
Stap 13
Breng in een andere pan wat water met ruim zout aan de kook.
Stap 14
Kook hierin de knolselderij-rondjes circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Stap 15
Giet ze af en houd ze warm onder alumiumfolie.
Stap 16
Snijd de worst in 24 plakjes.
Stap 17
Serveer de puree op bord of in een schaal, met daarop om-en-om de knolselderij-rondjes en worst.
Stap 18
Garneer met takjes verse selderij.
