Knolselderijsteaks met champignonroomsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Knolselderijsteaks met champignonroomsaus
Stap 1
Schil de knolselderij en snijd de boven en onderkant eraf. Snijd het middenstuk in vier plakken. Kook de plakken 6-8 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Stap 2
Snijd intussen voor de champignonroomsaus de champignons in plakjes en snipper de ui.
Stap 3
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur in circa 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Stap 4
Voeg de dragon en slagroom toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Pluk intussen de blaadjes van de kropsla en scheur wat kleiner. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Stap 6
Klop een dressing van het sap en rasp van de citroen en 4 el olijfolie.
Stap 7
Breng op smaak met peper en zout. Schep de sla om met de dressing.
Stap 8
Verhit een grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de knolselderijplakken met de rest van de olie en grill 3 minuten per kant tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 9
Serveer met de champignonroomsaus en de kropsla.
Stap 10
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie463 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten14 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
