Koolraap-pappardelle met gehaktsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Koolraap-pappardelle met gehaktsaus
Stap 1
Snipper de ui.
Stap 2
Hak de knoflook fijn.
Stap 3
Bak het gehakt in een hapjespan zonder olie al omscheppend rul en knapperig.
Stap 4
Schep de ui, knoflook, paprikapoeder en Italiaanse kruiden erdoor en bak nog ongeveer twee minuten.
Stap 5
Schenk de gezeefde tomaten en het water erbij en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
Stap 6
Laat het mengsel tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.
Stap 7
Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook.
Stap 8
Snijd de koolraap in plakken van twee cm dik.
Stap 9
Snijd de schil van de plakken en spoel de plakken zo nodig schoon.
Stap 10
Schaaf de plakken met een dunschiller in mooie linten.
Stap 11
Voeg de koolraaplinten aan het kokende water toe en kook ze in drie tot vier minuten beetgaar.
Stap 12
Laat de koolraaplinten in een vergiet uitlekken en verdeel ze over diepe borden.
Stap 13
Schep de gehaktsaus erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
