Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Koolrabi-carpaccio met rucola en tuinkers
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Koolrabi-carpaccio met rucola en tuinkers
Stap 1
Extra benodigdheden: mandoline of fijne schaaf.
Stap 2
Hak de bladpeterselie heel fijn.
Stap 3
Klop in een kommetje de azijn met olijfolie, peterselie, wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
Stap 4
Schil de koolrabi's met een dunschiller en schaaf ze daarna op de mandoline of met de schaaf in flinterdunne plakken.
Stap 5
Spreid de plakken koolrabi als carpaccio uit op borden.
Stap 6
Knip de tuinkers van het bedje boven een kom.
Stap 7
Meng de rucola en 1 eetlepel dressing er luchtig door.
Stap 8
Leg op elk bord met koolrabi een flinke pluk hiervan in het midden.
Stap 9
Schaaf de Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes en leg deze op het kruidenbergje.
Stap 10
Druppel de resterende peterseliedressing over de koolrabi.
