Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Koreaanse biefstuk met wokgroenten en ananas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Koreaanse biefstuk met wokgroenten en ananas
Stap 1
Schil en rasp de verse gember. Pers de knoflook uit. Laat de ananas uitlekken en bewaar 2 eetlepels van het vruchtensap uit het blikje. Hak de helft van de stukjes ananas fijn.
Stap 2
Doe de fijngehakte stukjes met de gember, knoflook, chilivlokken en sesamzaadjes in een kom. Roer er de sojasaus, het bewaarde ananassap en 1 eetlepel sesamolie door.
Stap 3
Schep de reepjes biefstuk er zorgvuldig doorheen, zodat het vlees goed bedekt is met marinade. Laat 5 minuten marineren.
Stap 4
Snijd de lente-ui in ringetjes. Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de biefstuk en marinade toe en roerbak enkele minuten.
Stap 5
Voeg de wokgroenten toe en roerbak nog 5 minuten. Garneer met de rest van de stukjes ananas en de lente-ui. Lekker met gekookte witte rijst.
