Koreaanse kimbap
Ingrediënten
Bereidingswijze Koreaanse kimbap
Stap 1
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Meng de sesamolie en rijstazijn erdoor en laat afkoelen tot lauwwarm.
Stap 2
Hak ondertussen de kimchi fijn en klop de eieren los. Meng de kimchi met de eieren en breng op smaak met zout en peper. Bak in een kleine koekenpan met een scheutje olie op laag vuur een dikke omelet van het eimengsel. Keer halverwege, laat iets afkoelen op een bord en snijd in repen van 1 cm.
Stap 3
Snijd de wortel in dunne reepjes en hak de knoflook fijn.
Stap 4
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en bak tot deze is geslonken. Laat iets uitlekken in een zeef.
Stap 5
Verdeel 1/4 van de sushirijst over een norivel maar houd 4 cm over aan een kant. Leg er in een lijn de omelet, spinazie en wortel op en rol met het sushimatje op tot een strakke rol. Maak het randje van het norivel iets nat en druk goed aan. Herhaal deze stap voor de overige norivellen.
Stap 6
Snijd de kimbap in plakken van 2 cm dik.
Stap 7
Lekker met sesamzaad en Srirachamayonaise.
Aanvullende benodigdheden
- - sushimatje
Voedingswaarden
- Energie356 kcal
- Eiwit14.8 g
- Koolhydraten48.9 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd2.6 g
Trefwoorden
