Krokante kipschnitzels
Ingrediënten
Bereidingswijze Krokante kipschnitzels
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren.
Stap 2
Haal de peultjes af.
Stap 3
Maak de blaadjes van de romainesla los.
Stap 4
Snijd roosjes van de bloemkool en snijd de stronk in plakken.
Stap 5
Kook de bloemkool (roosjes en stronk) en aardappel in een pan met een flinke laag kokend water met wat zout in 10-15 minuten gaar.
Stap 6
Kook intussen de peultjes in een steelpan met ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 7
Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze uitlekken.
Stap 8
Klop in een schaal een dressing van sinaasappelsap, mayonaise, wat zout en versgemalen peper.
Stap 9
Schep de blaadjes romainesla, veldsla en peultjes erdoor.
Stap 10
Verwarm ruim de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipschnitzels in 8-10 minuten goudbruin en gaar, keer ze na 4-5 minuten.
Stap 11
Giet de bloemkool en aardappelen af en stamp ze fijn.
Stap 12
Voeg de melk, de rest van de olijfolie en wat zout en peper toe.
Stap 13
Verwarm alles al roerend tot een smeuïge puree.
Stap 14
Serveer de bloemkoolpuree met de kipschnitzels ernaast.
Stap 15
Geef de salade erbij.
Stap 16
Menusuggestie Voor: gebakken groene asperges met oregano en schilfers Parmezaanse kaas.
Stap 17
Na: yoghurt met verse fruitsalade en gesnipperde basilicum.
