Krokante zalmfilet met kappertjes-citroensalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Krokante zalmfilet met kappertjes-citroensalsa
Stap 1
Laat de kappertjes uitlekken. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Pers de citroen uit. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng alles samen met de extra vierge olijfolie in een kom en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Stap 2
Dep de zalmfilet goed droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met zout en peper.
Stap 3
Verhit een koekenpan met 2 el olijfolie. Leg de zalmfilets met de huidkant naar beneden in de pan en bak 4-5 minuten, tot de huid krokant is. Druk goed aan met een spatel zodat de huid goed de hete pan raakt. Draai de zalmfilets om, voeg de kappertjes-citroensalsa toe en bak nog 2 minuten.
Stap 4
Verdeel de zalmfilets met de huidkant naar boven over 4 borden en schep daar de kappertjes-citroensalsa naast. Serveer met partjes citroen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie274 kcal
- Eiwit20.6 g
- Koolhydraten1.5 g
- Vet20.3 gWaarvan verzadigd3.6 g
Trefwoorden
