Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kropslasoep met rivierkreeftjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kropslasoep met rivierkreeftjes
Stap 1
Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snijd de kropsla grof. Verhit de boter in een soeppan en bak de sjalot 3 minuten.
Stap 2
Voeg de aardappelen en sla toe en bak 2 minuten. Voeg 800 ml water en het kippenbouillontablet toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Stap 3
Halveer ondertussen de aspergetips. Neem de pan van het vuur, voeg 150 ml slagroom en 2/3 van de basilicum toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Stap 4
Voeg de aspergetips toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de rest van de slagroom, rivierkreeftjes en de rest van de basilicum.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie287 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten12 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
