Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kruidenomelet met Turks brood
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kruidenomelet met Turks brood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ᵒC en bak het Turks brood in 8 - 10 minuten gaar in het midden van de oven.
Stap 2
Klop met een garde de eieren in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg de kardemom, komijn, een snuf zout en bakpoeder toe en roer goed.
Stap 3
Snijd de bosui, peterselie, dille en koriander fijn en meng deze door het eimengsel.
Stap 4
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
Stap 5
Giet het eimengsel in de pan en bak de kruidenomelet in 15 minuten gaar waarbij de buitenkant donkerbruin en de binnenkant groen is.
Stap 6
Snijd de omelet in punten en serveer met het Turks brood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie570 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten67 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
