Kruidige hete bliksem
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidige hete bliksem
Stap 1
Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd deze in blokjes van drie cm.
Stap 2
Schil de appels en snijd deze in stukken.
Stap 3
Snipper de uien.
Stap 4
Verwarm de helft van de olijfolie in de wok en roer er de helft van de kurkuma en alle koriander door.
Stap 5
Schep de aardappelen en pastinaak met wat zout en peper erdoor en bak al omscheppend twee tot drie minuten.
Stap 6
Schep de appel erdoor en schenk de helft van het water bij.
Stap 7
Smoor alles afgedekt in tien tot twaalf minuten zachtjes gaar.
Stap 8
Verwarm intussen in de hapjespan de rest van de olijfolie en bak de braadworsten rondom bruin.
Stap 9
Verdeel de ui met een theelepel kurkuma en tijm tussen de worsten en schenk er de rest van het water bij.
Stap 10
Laat de worsten in acht tot tien minuten zachtjes gaar sudderen, keer ze regelmatig.
Stap 11
Pureer het uienmengsel in de blender of in een hoge kom met staafmixer tot een lekkere jus.
Stap 12
Voeg zo nodig nog een scheutje water toe.
Stap 13
Stamp de aardappel met pastinaak en appel tot een grove stamppot en schep de rucola erdoor.
Stap 14
Breng zo nodig op smaak met wat zout.
Stap 15
Serveer de stamppot met in het midden een kuiltje en schep de uienjus erin.
Stap 16
Leg de braadworst erop.
