Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kruidige witte asperges
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kruidige witte asperges
Stap 1
Schil de asperges met een dunschiller rondom vanaf het kopje naar beneden. Snijd de houtachtig uiteinden er zo af, dat alle asperges even lang zijn. Leg de asperges in een hapjespan.
Stap 2
Meet het sinaasappelsap af in een maatbeker en klop er kerriepoeder, tijm, wat zout en olijfolie door. Schenk dit mengsel bij de asperges. Breng op matig hoog vuur aan de kook en smoor de asperges afgedekt in 10-12 minuten zachtjes gaar.
Stap 3
Laat zonder deksel wat van het kookvocht verdampen. Lekker met biefstuk of kipfilet.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie150 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten9 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
