Kruidnotenkwarktaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Kruidnotenkwarktaart
Stap 1
Week de gelatine in een kom met koud water.
Stap 2
Maal de kruidnootjes in de keukenmachine fijn en meng de jam erdoor.
Stap 3
Druk dit mengsel uit op de bodem van de springvorm.
Stap 4
Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
Stap 5
Halveer 1 sinaasappel en snijd van 1 helft een mooi dunne plak af.
Stap 6
Pers de helften uit.
Stap 7
Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de witte vliesjes uit.
Stap 8
Halveer de partjes.
Stap 9
Verwarm het sinaasappelsap in een steelpan.
Stap 10
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze al roerend op in het warme sap.
Stap 11
Meng vanillekwark en creme fraiche in een kom en roer het gelatinemengsel erdoor.
Stap 12
Schep ook de stukjes sinaasappel erdoor.
Stap 13
Schenk het kwarkmengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 14
Laat de kwarktaart in de koelkast in 3-4 uur stevig worden.
Stap 15
Garneer de bovenkant met veel chocolade-kruidnootjes.
Stap 16
Halveer de sinaasappelplak en snijd de helften in.
Stap 17
Draai de helften tot krullen en leg ze in het midden van de taart.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm 22-24 cm, ingevet
Voedingswaarden
- Energie310 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten38 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd9 g
