Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kuiken eitjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kuiken eitjes
Stap 1
Kook de eieren in ruim kokend water in 8 minuten gaar. Let op: de dooier mag niet zacht zijn. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze.
Stap 2
Snijd met een scherp mes ⅓ van de bovenkant en leg het eiwit apart. Haal met een lepel de dooier uit het ei en doe in een kom.
Stap 3
Prak alle dooiers en meng met de (truffel)mayonaise. Roer tot een consistente massa. Proef en voeg indien nodig zout en versgemalen peper toe.
Stap 4
Schep het mengsel in een spuitzak en verdeel over de 4 holle eitjes. Leg vervolgens de eiwit kapjes er bovenop. Zorg dat je voldoende eigeel ziet tussen de boven- en onderkant..
Stap 5
Pak de peperkorrels en plaats bij ieder eitje 2 oogjes in het eigeel. Snijd de rode paprika in kleine stukjes en gebruik deze als snaveltje.
Aanvullende benodigdheden
- - spuitzak
Voedingswaarden
- Energie120 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten1 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
