Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Labne met volkorenpita's
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Labne met volkorenpita's
Stap 1
Leg een brandschone uitgewrongen natte theedoek in een vergiet boven een kom. Klop de yoghurt met 1 theelepel (zee)zout door elkaar en giet in de doek. Dek af met een bord en laat minimaal 4 uur uitlekken in de koelkast tot een dikke labne. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Snijd de pitabroodjes in puntjes en verdeel ze over de bakplaat. Meng de olie met het sesamzaad, de tijm, zout en peper. Houd de helft van deze kruidenolie apart. Bestrijk de pitapuntjes aan beide kanten met de overige olie en bak circa 6 minuten in de oven.
Stap 3
Schep de labne in een schaaltje en verdeel de rest van de kruidenolie en munt erover. Serveer met de knapperige pitapuntjes om te dippen.
Aanvullende benodigdheden
- - schone theedoek
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie275 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten33 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd1 g
