Lamsboutrollade met kruidige vulling
Ingrediënten
Bereidingswijze Lamsboutrollade met kruidige vulling
Stap 1
Snij de abrikozen in kleine stukjes en de bosuitje in dunne ringetjes.
Stap 2
Snij paprika in piepkleine blokjes en hak de knoflook fijn.
Stap 3
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Stap 4
Meng in een kom de abrikozen met de bosui, paprika, knoflook, ras-el-hanout en wat zout.
Stap 5
Wrijf de stukken lamsbout in met zout, peper en de helft van de olie.
Stap 6
Spreid 1 stuk lamsbout op een plank en verdeel het abrikozenmengsel erover.
Stap 7
Druk dit goed aan en leg het ander stuk lamsbout erop.
Stap 8
Duw de stukken vlees aan de rand goed op elkaar, zodat de vulling nauwelijks meer te zien is.
Stap 9
Bind het vlees elke centimeter op met rolladetouw.
Stap 10
Bestrijk de rollade vlak voor het bereiden rondom in met olijfolie.
Stap 11
Rooster de rollade op de barbecue in 15-20 minuten rondom mooi bruin en van binnen rosé, dit gaat nog beter met een deksel op de barbecue.
Stap 12
Verpak de rollade in aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.
Stap 13
Snijd de rollade in plakken.
