Lasagnerolletjes met spinazie en katenspek
Ingrediënten
Bereidingswijze Lasagnerolletjes met spinazie en katenspek
Stap 1
Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook de lasagnebladen in circa 10-15 minuten beetgaar. Zorg dat ze niet aan elkaar gaan plakken. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Stap 2
Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de plakjes katenspek in stukjes van circa 2 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de katenspek en knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 C. Leg een lasagnevel plat, met de korte kant naar je toe op het werkblad en schep er 1/12 van het spinaziemengsel op. Rol het vel op. Maak zo nog 11 rolletjes en leg in 2 rijen naast elkaar in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel de pastasaus over de rolletjes en daarover de mozzarella. Bak 20 tot 25 minuten in de oven. Lekker met rucola als garnering.
