Lentestamp met gehaktballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Lentestamp met gehaktballetjes
Stap 1
Snipper de sjalotten en hak de kruiden (bijvoorbeeld dille, munt, peterselie) fijn.
Stap 2
Meng de sjalot en ¾ van de kruiden met het gehakt, ei en paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Rol er 16 kleine balletjes en zet tot gebruik aan de kant.
Stap 3
Doe de krieltjes in een pan met zoveel water dat ze net onder staan. Breng aan de kook en kook in 20 minuten zacht.
Stap 4
Bak ondertussen de gehaktballetjes in de roomboter in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Stap 5
Voeg vlak voor het afgieten de tuinerwtjes toe aan de aardappelen, laat een minuutje mee garen. Giet af, voeg de mosterd en crème fraîche en stamp tot een grove stamppot. Voeg de veldsla in delen toe, laat iets slinken en stamp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de stamppot over 4 borden en leg de gehaktballetjes erop. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de rest van de groene kruiden.
