Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Linzensoep basisrecept
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Linzensoep basisrecept
Stap 1
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes.
Stap 2
Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui, knoflook en wortel 3 min. Schep de komijn en linzen erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Stap 3
Kook de soep op een middelhoge stand 20 min., of tot de linzen zacht en gaar zijn en uit elkaar vallen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom een lepel zure room en bestrooi met een extra snufje komijn.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie253 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten25 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
