Linzensoep met puntpaprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Linzensoep met puntpaprika
Stap 1
Snipper de ui. Snijd van de peterselie de steeltje fijn en hak de blaadjes grof.
Stap 2
Verwijder van de puntpaprika’s de zaadlijsten. Pers de knoflook uit.
Stap 3
Verkruimel de groentebouillonblokjes.
Stap 4
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en peterseliesteeltjes 5 - 10 minuten op laag vuur.
Stap 5
Snijd intussen 3 paprika’s in stukjes en 1 in ringen.
Stap 6
Bak de knoflook 1 minuut mee, strooi dan het paprikapoeder erover, schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut.
Stap 7
Voeg de paprikastukjes toe en roerbak 2 minuten.
Stap 8
Doe de verkruimelde bouillontabletten en de linzen in de pan, schenk er 1½ liter kokendheet water bij.
Stap 9
Laat met het deksel schuin op de pan 10 minuten zacht koken, of tot de linzen zacht zijn.
Stap 10
Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep glad. Houdt de dikte van de soep in de gaten, pas indien nodig aan met nog een scheut kokend water.
Stap 11
Roer het citroensap en de peterselieblaadjes erdoor en serveer met wat ringen rauwe paprika erop.
Stap 12
Lekker met pide erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie1870 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten69 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
