Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Linzensoep met verse worst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Linzensoep met verse worst
Stap 1
Schil de wortel en pastinaak en snijd ze in plakken. Snijd de prei in ringen van ½ cm. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de linzen en tijm erdoor en bak 1 minuut.
Stap 2
Schenk de pot bouillon met 3 potten water erbij en breng alles al roerend aan de kook. Voeg de wortel, pastinaak en prei toe en kook de linzensoep 15 minuten. Roer regelmatig.
Stap 3
Snijd de verse worst in plakjes en roer ze door de soep. Laat de soep nog 8-10 minuten zachtjes koken tot de worst gaar is en de linzen uit elkaar vallen. Zo wordt het een gebonden soep. Lekker met volkoren Batardbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie655 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten47 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
