Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Linzenstoofpot met pompoen, pastinaak en grillworst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Linzenstoofpot met pompoen, pastinaak en grillworst
Stap 1
Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen met schil in parten en daarna in blokjes.
Stap 2
Snijd de pastinkaak in plakken van 1 cm dik. Snijd de grill worst in plakken van 1 cm dik.
Stap 3
Verwarm olijfolie in een braadpan en bak de ui en knoflook zachtjes glazig.
Stap 4
Schep de pompoen, pastinaak en ras el hanout erdoor en bak al omscheppend 2-3 minuten.
Stap 5
Voeg de linzen en bouillon toe en breng het gerecht al roerend aan de kook. Smoor het afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig.
Stap 6
Leg de plakken grillworst naast elkaar in een koekenpan en bak ze op matig hoog vuur in 4-6 minuten goudbruin, keer ze na 2-3 minuten.
Stap 7
Serveer de stoofpot met plakjes grillworst erop en bestrooi met peterselie.
