Maaltijdsalade met krieltjes en gerookte vis
Ingrediënten
Bereidingswijze Maaltijdsalade met krieltjes en gerookte vis
Stap 1
Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen van het zakje in de magnetron.
Stap 2
Laat de aardappeltjes uitdampen en iets afkoelen.
Stap 3
Snijd intussen de puntjes van de haricots verts, halveer de boontjes en kook ze in een steelpan met ruim kokend water en wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
Stap 4
Spoel ze in een zeef onder koud stromend water (dan blijven ze mooi groen) en laat ze goed uitlekken.
Stap 5
Halveer de aardappeltjes.
Stap 6
Snijd de paprika in dunne reepjes.
Stap 7
Snipper de rode ui fijn.
Stap 8
Hak de oregano fijn.
Stap 9
Roer in een schaal de mayonaise met yoghurt, mosterd, rode ui en oregano tot een dressing.
Stap 10
Schep de aardappeltjes, haricots verts en paprika door de dressing.
Stap 11
Verdeel de rucola op borden en schep de salade met de plakjes gerookte vis erop.
Stap 12
Menusuggestie voor: halve avocado gevuld met garnaaltjes en mayonaise.
Stap 13
Na: gegrilde verse ananas met een kloddertje zure room en wat verse munt.
