Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui
Ingrediënten
Bereidingswijze Maaltijdsalade van witlof en gegrilde lente-ui
Stap 1
Verwijder het donkergroene stuk van de lente-uitjes en snijd de uitjes in lange stukken. Meng met 2 eetlepels olie en wat zout.
Stap 2
Gril de stukken lente-ui in een grillpan op middelhoge stand rondom lichtbruin.
Stap 3
Snijd een stukje van de onderkant van de stronkjes witlof en snijd de bladeren los. Halveer de bladeren eventueel.
Stap 4
Snijd de appel eerst in kwarten en dan in dunne plakjes.
Stap 5
Meng de witlof met de appel, pecannoten, kaas, veldsla en gegrilde lente-ui.
Stap 6
Verwarm de grillpan opnieuw. Snijd de ciabatta in 12 schuine plakken. Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met de rest van de olie en gril ze aan beide kanten bruin.
Stap 7
Leg het brood per 3 sneetjes in een stervorm op grote borden. Schep een gedeelte van de notendressing door de salade en verdeel de salade over het brood op de borden. Maal er wat peper over en serveer met de rest van de dressing.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten45 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd8 g
