Macaroni met kaas – ‘Mac 'n cheese'
Ingrediënten
Bereidingswijze Macaroni met kaas – ‘Mac 'n cheese'
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 °.
Stap 2
Kook de macaroni 2 minuten korter dan de verpakking aangeeft in water met zout.
Stap 3
Snij de mozarella in kleine stukjes.
Stap 4
Pers de knoflook uit.
Stap 5
Snipper de ui ragfijn.
Stap 6
Snijd de courgette en de tomaten in dunne plakken.
Stap 7
Smelt de boter in een middelgrote pan, roer de bloem erdoor en laat al roerend 2 minuten garen op laag vuur.
Stap 8
Klop met een garde de melk erdoor en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
Stap 9
Voeg van het vuur af de kaas en de mosterd toe.
Stap 10
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Stap 11
Snij de korst van het brood en snijd het brood in blokjes.
Stap 12
Draai het brood in de keukenmachine tot kruim.
Stap 13
Meng met de kaas en het paprikapoeder.
Stap 14
Vet een ovenschaal in.
Stap 15
Meng de saus met de gekookte macaroni door elkaar en doe het mengsel in de ovenschaal.
Stap 16
Bestrooi met het broodmengsel en verdeel de stukjes mozzarella en vlokjes boter erover.
Stap 17
Zet de schaal 25 minuten in de oven.
Stap 18
Smelt voor de groenten de boter en bak er de knoflook en ui 1 minuut in.
Stap 19
Vet een ovenplateau in met boter en strooi er zout en peper op.
Stap 20
Leg hier dakpansgewijs de plakjes courgette en tomaat op.
Stap 21
Bestrooi met zout en peper en verdeel het boter-ui-knoflookmengsel erover.
Stap 22
Plaats het plateau 6 minuten in de oven.
