Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Maissoep met chorizo
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Maissoep met chorizo
Stap 1
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Houd 2 eetlepels mais apart en voeg de rest van de mais met de bouillon toe aan de pan. Laat 10 minuten pruttelen.
Stap 2
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo knapperig. Voeg de helft van de crème fraîche toe aan de soeppan en pureer met een staaf mixer tot een romige soep. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Schep de soep in kommen en garneer met de rest van de crème fraîche, overige mais, chorizo, wat bakvet van de chorizo en chilipeper. Serveer direct met tortillachips.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie385 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten32 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd10 g
