Makreelrillette met zelfgemaakt knäckebröd
Ingrediënten
Bereidingswijze Makreelrillette met zelfgemaakt knäckebröd
Stap 1
Verwarm de melk tot lauwwarm.
Stap 2
Meng de bloem, karwijzaad en zout door elkaar in een kom.
Stap 3
Voeg de gist toe en roer erdoor, en meng er dan de melk doorheen.
Stap 4
Kneed in circa 4 minuten met een keukenmachine of 8 minuten met de hand tot een homogeen deeg.
Stap 5
Vorm 8 gelijke bolletjes, druk ze plat tot 1 cm hoog en leg ze tussen 2 vellen bakpapier.
Stap 6
Leg er een warme, licht vochtige theedoek over en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
Stap 7
Verwijder de huid en graatjes van de makreel en pluk het vlees.
Stap 8
Meng de yoghurt krachtig door de vis zodat het een stevige rillette wordt.
Stap 9
Knip de bieslook in zeer dunne ringetjes en meng de helft ervan door de rillette.
Stap 10
Breng op smaak met verse witte peper.
Stap 11
Doe de rillette in een kommetje en bestrooi met de overgebleven bieslook.
Stap 12
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 13
Doe de ovenplaten direct in de oven om ze op te warmen.
Stap 14
Bestuif het deeg aan beide kanten met wat bloem en rol de stukken nog wat verder uit tot circa 3 mm dik.
Stap 15
Verdeel ze over de stukken bakpapier.
Stap 16
Prik er veel diepe gaatjes in met een vork.
Stap 17
Bestrijk het deeg met wat water, strooi er de komijn en nog iets zout over.
Stap 18
Schuif de stukken bakpapier met het deeg op de hete bakplaten en bak het knäckebröd in 10 à 12 minuten krokant.
Stap 19
Draai ze na 5 minuten snel om zonder de oven al te veel te laten afkoelen.
Stap 20
Laat het knäckebröd op een rekje afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met de rillette.
