Mediterraan brood gevuld met spinazie en zongedroogde tomaten
Ingrediënten
Bereidingswijze Mediterraan brood gevuld met spinazie en zongedroogde tomaten
Stap 1
Meng in een kom de bloem met de gist, gemalen komijn en het zout.
Stap 2
Maak in het midden een kuiltje en schenk er het lauwwarme water en de helft van de olijfolie in.
Stap 3
Meng alles tot een zacht deeg en laat dit een kwartiertje staan.
Stap 4
Kneed het deeg daarna op een met wat olie bestreken werkvlak tot het soepel en elastisch is.
Stap 5
Vorm het deeg tot een bal en laat deze in de kom afgedekt met plasticfolie ruim een uur op een warme plaats (bijvoorbeeld in de oven op 40 °C) rijzen tot het volume verdubbeld is.
Stap 6
Laat in een grote pan de gewassen en uitgelekte spinazie met aanhangend water slinken en daarna goed uitlekken in een zeef.
Stap 7
Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Stap 8
Verwarm de resterende olijfolie in een hapjespan en fruit de fijngehakte knoflook zachtjes glazig.
Stap 9
Schep de spinazie en tomaatjes erdoor en voeg wat zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Stap 10
Druk het gerezen deeg op het met olie bestreken werkvlak uit tot een lap van circa 20 x 30 cm en 3 cm dik.
Stap 11
Verdeel het spinaziemengsel erover en rol het deeg op, begin aan de lange kant.
Stap 12
Druk het deeg aan de korte kanten dicht en leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 13
Dek het brood af met een met bloem bestoven schone doek en laat het op een warme plaats nog een uur rijzen.
Stap 14
Verwarm de oven voor op 220 °C, schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak het brood in een klein halfuur goudbruin en gaar.
