Mediterrane gevulde puntpaprika’s
Ingrediënten
Bereidingswijze Mediterrane gevulde puntpaprika’s
Stap 1
Snipper de sjalot fijn en snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpan en bak hierin het sjalotje in 5 minuten glazig.
Stap 2
Voeg de pijnboompitten en rijst toe en bak ze enkele minuten mee. Roer de knoflook en bouillon erdoor en roer. Plaats het deksel op de pan, draai het vuur omlaag en kook de rijst in 10 minuten gaar. Laat van het vuur af met het deksel nog op de pan 15 minuten afkoelen.
Stap 3
Steek intussen de barbecue aan en laat de kooltjes witheet worden. Snijd de cherrytomaatjes in stukjes, hak de basilicumblaadjes grof en snijd de mozzarella in stukjes.
Stap 4
Roer de tomaten, basilicum en mozzarella door de rijst. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Stap 5
Snijd een ‘dekseltje’ van de bovenkant van elke paprika en verwijder voorzichtig de zaadlijsten. Vul de paprika’s met de vulling; duw de vulling goed maar heel voorzichtig aan en zet de dekseltjes vast met cocktailprikkers. Bestrijk het rooster met de rest van de olijfolie.
Stap 6
Rooster de paprika’s 5-10 minuten op de barbecue, leg ze vervolgens op een dubbele laag aluminiumfolie op het rooster en gril nog 10 minuten. Draai ze af en toe om. Dreigen de paprika’s zwart te blakeren, wikkel ze dan helemaal in aluminiumfolie.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
- - 4 cocktailprikkers
Voedingswaarden
- Energie235 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten19 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
